Valeriegården HVB

Valeriegården, före detta Virsegården, är ett HVB beläget i centrala Svalöv. Lugnt hem i anrikt hotell nära stationen. Här får de boende enskilda rum med egen WC och dusch. Rum för 6 ungdomar, pojkar och flickor 14-19 år. Möjlighet för akutplaceringar. Lokalerna är ljusa och fräscha med stora sällskapsytor och moderna möbler. Alla rum är individuellt inredda och skapar känslan av värme och en hemlik miljö.

Hos oss bor killar och tjejer mellan 14 och 19 år med psykosocial problematik, neuropsykiatriska svårigheter, riskbeteende gällande missbruk eller kriminalitet och sociala svårigheter. Det gemensamma är att vardagen för dessa ungdomar inte fungerar hemma eller på tidigare boende.

För att skapa trygghet och förutsägbarhet för våra ungdomar arbetar vi med en väl avvägd personalstyrka under längre perioder i sträck, och kopplar alltid en specifik behandlare till varje enskild ungdom. Vi fokuserar på att skapa de där livsviktiga relationerna som ungdomen behöver för att komma vidare i sin egen utvecklingsprocess.

Alla våra ungdomar har skola eller praktik utanför boendet och får därigenom stöttning och träning i sin sociala förmåga. Därtill eftersträvar vi att alla hos oss, personal som ungdomar, hjälper varandra med sysslor i hemmet. Vi lagar mat tillsammans, städar, handlar och gör aktiviteter tillsammans.

Våra ungdomar har tillgång till gym och egenvalda aktiviteter på orten. Här finns ett rikt naturliv med sjöar, skog och stall.

All personal är handplockad för att matcha vår vision. Tillsammans har vi god kompetens och lång erfarenhet av arbete med barn och unga.

Om ni behöver Akutplacering på HVB i Skåne eller Småland kan vi hjälpa er. Vi kan göra en kartläggande utredning och planera framtida behandling. Vi tar emot med kort varsel – dygnet runt 365 dagar om året. Vi hämtar även ungdomar i hela Sverige inom 24 timmar.

Valeriegården HVB Svalöv. Lugn och ro i centrala delen

  • Akutplaceringar 24/7
  • 6 Platser
  • NPF
  • Pojkar & flickor 14–19 år
  • Insluss efter SIS
  • Psykosocial problematik-placering
  • Riskbeteende
  • Vistas i olämpliga miljöer missbruk eller kriminalitet

För placeringsfrågor kontakta:

placering@9vb.se
010-1502136

Valeriegården HVB
valeriegarden@9vb.se
010-3445940

Föreståndare:        Maria Månsson
                                  maria.mansson@9vb.se

Bitr föreståndare: Joakim Nilsson
                                  joakim@9vb.se