Lovisagården HVB

Mitt i Skåne i närheten av Malmö, Lund och Helsingborg ligger Lovisagården HVB. Det är vackert beläget i den lilla byn Vittskövle utanför Svalöv omgärdat av vacker natur och böljande fält.

Byggnaden uppfördes ursprungligen som en skola för barnen i byn. Idag är det renoverat i modern standard med ljusa rum, moderna möbler och öppna ytor. Det finns flera sällskapsytor för gemensamma aktiviteter, ett fullutrustat gym med fria vikter och konditionsträning.

Lovisagården HVB i Skåne

Placerat utanför Svalöv i lantlig miljö. Liten ungdomsgrupp i ett stort och trivsamt hus med närhet till natur och aktiviteter.

  • 5 Platser
  • Pojkar 14-19 år
  • Begynnande missbruk
  • Kriminalitet
  • Svårt med gränser
  • Neuropsykiatrisk diagnos

Vem brukar bo här?

Hos oss finns det 5 platser i en lantlig miljö med närhet till natur och aktiviteter. Ett HVB som riktar sig mot pojkar 14 till 19 år som har begynnande missbruk, vistas i olämpliga miljöer, som har begått enstaka brott, provat på droger eller har ett utåtagerande beteende. De kan också ha svårigheter med gränsdragningar, sociala relationer samt neuropsykiatrisk problematik. Sammantaget för Lovisagården är att vardagen inte fungerar och det saknas strategier och motivation för att få det att fungera. Först kartlägger vi behovet och tar sedan fram de verktyg som behövs och motiverar till att börja utnyttja dessa möjligheter. När strukturen och vardagen fungerar finns möjligheten att flytta vidare till ett mer självständigt allternativ. Läs mer om vår vårdkedja här.

Eget rum & intergritet

Hos oss har man sitt egna rum som går att låsa innifrån men även med nyckel utifrån. På rummet har man sin frizon där man kan vara ensam, plugga och ta hand om sig. Rummet har skrivbord, Wi-Fi och förvaring. Man får också möjlighet att hänga upp saker på väggarna och komma med förslag till vad som behövs för att få rummet att kännas som hemma.

Husen har utrymmen där man kan dra sig undan men även där man kan umgås. Du kan välja själv hur du vill ha det.

Aktiviteter & fritid

På Lovisagården HVB kan man träna på vårt gym. Fria vikter och mattor för en funktionell och varierad träning. Vidare har vi gymkort på olika gym samt medlemskap i föreningar. Vi ser att det bästa är om man börjar sina aktiviteter hos oss men sedan är strävan att komma ut i traditionella gym, klubbar och föreningar.

Vi har väldigt mycket olika aktiviteter. Friluftsliv och natur som ett där vi försöker varva ner och njuta av det som finns nära oss. Vi åker i väg på övernattningar och kollon och vi kör exempelvis också go-cart, spelar bowling och går och ser matcher.

Målet för placeringen

Målet med vår insats är att ungdomarna ska ha en trygg, utvecklande och kärleksfull tillvaro under tiden hos oss.  Genom att ge den unge kunskaper om sig själv, sin historia och sin aktuella situation rustas den för ett fungerande socialt liv efter placeringen

För mer information kontakta:

Lovisagården HVB
lovisagården@9vb.se
010-3445920

Föreståndare:        Emma Sotomayor
                                  emma.sotomayor@9vb.se

Bitr föreståndare: Diana Koroknai
                                 diana.p.koroknai@9vb.se

För placeringsfrågor kontakta:

placering@9vb.se
010-1502136